Λίγη ιστορία

Το 1878 το Ελληνικό κράτος είχε να προσφέρει ένα μόνο προϊόν στη διεθνή αγορά, τη σταφίδα, που αντιπροσώπευε το 80% του συνόλου των εξαγωγών.

Στη βόρεια Πελοπόννησο όπου εντοπίζεται κυρίως η παραγωγή της, η ευημερία που προσέφερε σε όσους καλλιεργούν το χρυσοφόρο αυτό προϊόν είναι σημαντική για τα δεδομένα της εποχής, χαρακτηριστικά αναφέρεται "ένας ακίνητος σχεδόν κόσμος την εποχή εκείνη αρχίζει να μεταβάλλεται από τα μέσα του αιώνα λόγω της αύξησης της ζήτησης για την Κορινθιακή σταφίδα".

Ο Γέρο Φώτης, ο προ-προ πάππους μας, όπως τον έχουμε μάθει εμείς από παιδιά, η κατά κόσμον Φώτης Σωτηρόπουλος, λόγω των σημαντικών κερδών που είχε αποκομίσει από την καλλιέργεια σταφίδας αποφασίζει το 1892 να δημιουργήσει ένα σπίτι ξεχωριστό, ένα αρχοντικό, για τον ίδιο και την οικογένειά του χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά της εποχής, εισάγοντάς τα ακόμα και από το εξωτερικό. 

Την κατασκευή αναλαμβάνουν οι καλύτεροι χτιστάδες πέτρας και την επίπλωση φημισμένοι τεχνίτες της εποχής, ενώ η ξυλεία έρχεται από το εξωτερικό. Η σάλα διέθετε μοναδικές τοιχογραφίες σε όλο της το μήκος και η διακόσμηση είναι κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ευρύτερης αγροτικής περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το "Ο Σωτηρόπουλος έβαλε την βρόμα στο σπίτι του" που έλεγαν περιμπεχτικά οι συγχωριανοί του καθώς ήταν το πρώτο σπίτι με την τουαλέτα εντός, κάτι αδιανόητο στην εποχή του.

Όλα αυτά βέβαια, δεν έγιναν τυχαία, καθώς ο Γέρο Φώτης διέθετε μία σημαντική βιβλιοθήκη (παρότι έτυχε βασικής παιδείας) η οποία τον έφερε σε επαφή με την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη νομική, την ποίηση, τα μαθηματικά και έγινε δέκτης νέων ιδεών και καλού γούστου . Αυτά όλα έκαναν εμάς τους απογόνους του να θέλουμε να τιμήσουμε την μνήμη του δίνοντας το όνομά του στον ξενώνα που δημιουργήσαμε.

Έλεγχος διαθεσιμότητας
Άφιξη: Δωμάτια:
Αναχώρηση: Ενήλικες:
    Παιδιά:

» Αλλαγή/ακύρωση Κράτησης

Στοιχεία επικοινωνίας

Δήμος

+306974366394

 

Κα Βασιλική:
+30 6977295847

e-mail: dhmosp@yahoo.gr

The GPS Coordinates (from google earth): 38.240371,21.984837

 

Powered by: HORECA Booking
Σχεδιασμός & ανάπτυξη ιστοσελίδας: NOETIK